Hlavní obsah

Podezřelí Češi ujížděli před rakouskou policií v protisměru

AMSTETTEN

Honičku jak z akčního filmu zažilo Rakousko. Dva podezřelí Češi se pokoušeli ujet rakouským policistům v Amstettenu. Rychlostí až 170 kilometrů v hodině se hnali na dálnici A1 a před zablokovaným výjezdem se otočili do protisměru. Zastaveni byli až po kolizi.

Článek

Policisté byli nad ránem přivoláni ke vloupání do kanceláří firmy Buntmetall v Amstettenu. Když se objevili na místě, začali před nimi dva podezřelí muži prchat ve svém automobilu. Nejprve zamířili po dálnici A1 směrem na Linec, po určité době změnili směr a vydali se na Vídeň. Před jedním z policejních vozů, který obsadil výjezd z dálnice, uprchlíci najednou stočili své auto do protisměru a v dálničním pruhu určeném k jízdě do Vídně se rozjeli směrem na Linec.

Policisté, kteří auto pronásledovali, museli ještě varovat nic netušící řidiče, že se v protisměru řítí vůz.

Po několika dalších nebezpečných momentech v průběhu honičky se jedné z policejních hlídek podařilo Čechy předjet a "zbrzdit" je zhruba na padesátku. Po zablokování silnice dalším policejním vozem a následné kolizi se konečně podařilo auto s prchajícími Čechy zastavit.

Řidič a spolujezdec museli být z automobilu vytaženi "za použití síly", protože kladli pasivní odpor, informovalo ředitelství dopravní policie. Poté byli Češi převezeni do věznice v St. Pöltenu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám