Hlavní obsah

Část Stockholmu evakuovali kvůli hrozbě bombového útoku

– STOCKHOLM

Švédská policie v neděli evakuovala dva domy a uzavřela čtvrť Tensta kvůli hrozbě pumového útoku. Policii varoval obyvatel čtvrti, že se v ní pohybuje muž, jenž tvrdí, že má na těle pás s výbušninami. Policie třicetiletého muže nalezla a zadržela. Výbušninu zneškodnila.

Článek

Muž lidem, které potkal tvrdil, že má na těle výbušninu, která může být na dálku odpálena. Policii zavolal Jasser Mohammed Ali. Muž se podle něj choval podivně. Zhroucený ležel na parkovišti u domu a neustále plakal.

"Řekl nám, abychom šli do obchodu. A tak jsme šli. Když dorazila policie, přikázala nám, abychom zůstali v obchodě a nechali dveře zavřené," sdělil serveru Local . "Seděl, cosi pil a policisté s ním mluvili."

Policie posoudila jeho tvrzení jako hodnověrné. Vyloučila případný žert nebo čin psychicky nemocného či drogami a alkoholem omámeného člověka.

Evakuovala dva šestipatrové domy, z nichž muselo odejít na sto obyvatel. Uzavřela čtvrť Tensta v okruhu čtyř set metrů. Zavřela i dálnici procházející čtvrtí. Na místo byla povolána záchranná služba a přijeli i pyrotechnici.

Dotyčný měl v bytě únosců, z něhož utekl, strávit tři dny. Podle zpráv švédské televizní stanice TV 4 vyšetřovatelé v označeném bytě skutečně nalezli výbušniny.

Asi se jedná o vyrovnávání účtů

Ve večerních hodinách byl pak podle švédského tisku v souvislosti s případem zadržen jeden podezřelý.

Policisté zatím nesdělili žádné bližší podrobnosti o pozadí případu. Podle televizní stanice TV 4 jde však pravděpodobně o vyrovnávání účtů ze strany stockholmského podsvětí. Unesený a ohrožovaný muž měl dříve působit jako policejní informátor a přispět významnou měrou k vyšetření "velké trestné činnosti".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám