Hlavní obsah

Požár vyděsil Bratislavu, někteří lidé evakuováni

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

V bratislavské čtvrti Petržalka hoří už několik hodin sklad chemikálií a pneumatik Matador. K uhašení požáru jsou nasazeni všichni bratislavští hasiči. Zatím se jim podařilo zabránit šíření ohně. Přesto museli hasiči některé lidi v blízkosti požáru evakuovat.

Článek

Hasiči nařídili evakuaci obyvatelů v okruhu 500 metrů kolem požáru. Zatím není známé kolik lidí se evakuace týká. Toxický dým se začal šíři také do jiných částí Bratislavy. "Nedoporučujeme obyvatelům procházky venku v obvodě Petržalka a Ružinov a měli by omezit také větrání," uvedla mluvčí hasičů Balázsiková.

Na místo byla povolaná speciální protichemická jednotka. Při zásahu se zranilo šest hasičů.

Mluvčí hasičů Silvia Balázsiková potvrdila, že hoří v areálu průmyslové zóny. "Ve vzdálenosti asi 200 metrů jsou ale první paneláky," upozornila. V areálu je stále slyšet výbuchy a hasiči přesně nevědí, jaké chemikálie byly v areálu uskladněny. Existují obavy, že je zde uskladněný také vysoce toxický kyanid.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám