Hlavní obsah

V Německu létaly kroupy velikosti tenisových míčků

BERLÍN

Nejenom nad českou kotlinou se v pátek večer přehnala bouře, která za sebou zanechala značné škody. V severním a východním Německu dosáhly škody kvůli přírodnímu živlu miliónů eur, deset lidí bylo zraněno.

Článek

Silný déšť a vítr chvílemi doprovázelo i krupobití. Kroupy údajně měly velikost tenisových míčků. Podobné kroupy dopadly v pátek večer i na Českou republiku. [celá zpráva]

V Lipsku utrpělo zranění celkem šest lidí, které zasáhly padající kroupy. Nedaleko Chemnitzu byla zraněna asi šedesátiletá žena, která právě pracovala na střeše svého domu, když jí bouře shodila dolů. V celém regionu bouře vytloukla tisíce oken a voda zaplavila řadu sklepů.

Několik lidí se ale zranilo i na severu země. Jednu ženu zranil padající strom a jeden muž skončil v nemocnici poté, co se jeho loď převrátila na moři. Řadu problémů však způsobily i blesky. Zhruba 150 kilometrů na severozápad od Berlína zcela zničily zemědělskou farmu.

Trpěli i fotbaloví fanoušci

Následky bouře však pocítily i desítky tisíc fotbalových fanoušků, kteří se vydaly do Německa na fotbalový šampionát. V Lipsku davy fanoušků před rozmary počasí prchaly z veřejných prostranství. Průtrž mračen poškodila během zápasu mezi Nizozemskem a Pobřežím slonoviny i několik obrovských promítacích pláten v Berlíně. Na další zápas však už vše bylo v pořádku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám