Hlavní obsah

Dzurindu přijel před volbami podpořit Topolánek

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
BRATISLAVA

Předseda ODS Miroslav Topolánek přijel v pátek do Bratislavy před sobotními slovenskými parlamentními volbami podpořit premiéra Mikuláše Dzurindu. "Pokládám SDKU za sesterskou stranu, a proto jsem přijel," řekl Topolánek a dodal: "Mám rád Slováky, mám rád Slovensko, a proto přeji Slovákům, aby reformy byly úspěšné."

Článek

Topolánek pozdravil na náměstí asi 2000 příznivců SDKU slovensky: "Čau Bratislava. Máte sa?" Topolánek označil Dzurindu za svého přítele, za nímž se vyplatilo přijet do Bratislavy, i když je unaven. "Mám za sebou několikaměsíční kampaň, už téměř neumím říci větu a dělá mi problém napsat koaliční smlouvu," uvedl na úvod.

V další části svého projevu pochválil slovenské reformy: "Jsme na vás hrdí. Díváme se na vás - a zní to někdy hořce - jako na ty, za kterými máme jít. Slovensko je jedna velká země, která ukázala směr, kterým má jít Evropská unie. Jsem na to osobně hrdý, protože Slovensko cítím jako druhou vlast."

Dzurinda popřál Topolánkovi, aby úspěšně sestavil vládní koalici a označil jeho vítězství ve volbách za "úžasné".

"Chci, aby na Slovensku pokračovaly reformy a nešli jsme zpátky," řekl Právu účastník mítinku Karol Spišiak.

Anketa

Pomohly by podobné reformy jako na Slovensku České republice?
ano
63 %
ne
37 %
Celkem hlasovalo 2262 čtenářů.

Reklama

Související články

Zeman radil Slovákům, koho mají volit

Bývalý český premiér Miloš Zeman vyzval v pátek v Košicích slovenské voliče, aby v nadcházejících parlamentních volbách dali hlas straně Smer Roberta Fica.

Výběr článků

Načítám