Hlavní obsah

Paroubek si do Bruselu odjel stěžovat na malou podporu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUSEL

Český premiér Jiří Paroubek se ve čtvrtek chystal vyčíst svým evropským protějškům ze sociálně demokratických a socialistických stran, že ho nedostatečně podpořili v předvolební kampani v ČR, zvláště těsně před volbami. Paroubek to řekl při příchodu na schůzku Evropské socialistické strany, která předchází summitu Evropské unie.

Článek

"Čekal jsem od evropských sociálně demokratických lídrů větší podporu těsně před volbami, kdy u nás vrcholila antikomunistická hysterie. Také jim to řeknu, protože ta nesolidarita prostě umožnila do značné míry, aby se jistá část veřejnosti nechala touto hysterií před volbami ovlivnit, nejen u nás, ale třeba také na Slovensku," řekl Paroubek.

Vyložil, že nepovažuje za správné, aby ČR na summitu zastupoval on i Klaus; už před volbami se rozhodl, že pokud prohraje, pojede do Bruselu prezident.

"Nemyslím si, že by bylo korektní, abychom přijeli oba, abychom se tady před tváří evropské veřejnosti hádali. Ve volbách zvítězila euroskeptická ODS, tak je potřeba, aby to Evropa vzala na vědomí," uvedl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám