Hlavní obsah

V Dortmundu zadrželi 300 fotbalových výtržníků

– DORTMUND

Na tři sta fotbalových fanoušků bylo zadrženo ve středu v Dortmundu, kde Německo porazilo Polsko. V cele skončili především Němci, i když zadrženo bylo také na 60 Poláků. Při potyčkách mezi policisty a německými fotbalovými výtržníky bylo zraněno několik lidí. Potyčky pokračovaly i po zápase.

Článek

Policisté se pokusili zadržet chuligány, kteří se před zápasem posilovali v jedné zahradní restauraci. Když je policie chtěla odvézt, začali na ní házet láhve a židle. Zásah se však nepovedl, i když bylo zadrženo na sto padesát výtržníků. Při zásahu byli mnozí policisté zraněni, část fanoušků jim utekla.

"Střety propukly. když se policie pokusila zadržet násilnické chuligány v centru města," uvedla mluvčí Saskia Schneiderová. "Situace vedla k útokům na policisty. Pak se začaly napadat skupinky fanoušků mezi sebou."

Ještě před výkopem bylo zadrženo také 60 Poláků. [celá zpráva] Na jejich zajištění se podílela i polská policie. "Zadrželi jsme lidi, o nichž jsme se domnívali, že by mohli vyvolávat potíže. Identifikovali je moji polští kolegové," uvedl kapitán polské policie Rafal Wasiak.

Hned z letiště byli vráceni do vlasti další Polák a Brit, kteří jsou na seznamu fotbalových výtržníků.

Další desítky fanoušků obou týmů byly zadrženy při vzájemných potyčkách před i po zápase. V Dortmundu bylo v době zápasu na 30 000 polských fandů. 

Němečtí fotbaloví fanoušci oslavovali vydřenou výhru 1:0 nad Polskem skoro celou noc. V přeplněných vyhrazených prostorách a v ulicích jásal více než milión příznivců nad druhým vítězstvím domácího týmu na letošním mistrovství světa.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám