Hlavní obsah

Čech zadržený s drogou v Turecku čeká obvinění

ANKARA

Starší ze dvojice Čechů, které turecká policie zadržela minulý týden při přepravě množství drog do Řecka, čeká v turecké Ipsale ve vyšetřovací vazbě na formální obvinění. Jeho 18letý syn byl propuštěn a je již v ČR, sdělil konzul Pavel Pešek z českého generálního konzulátu v Istanbulu.

Článek

Šedesát balíčků s 31 kg heroinu, který by na českém trhu stál asi 23,5 miliónu korun, objevil pes celníků za nárazníkem džípu, v němž otec se synem cestovali. První soudní stání v pátek rozhodlo o uvalení vazby na staršího muže, zatímco proti jeho synovi nebylo vzneseno žádné obvinění.

 "Na nic si nestěžoval," řekl konzul po setkání se zadržovaným, kterého v cele za přítomnosti policisty seznámil s právy na tlumočníka a poskytl mu i seznam komerčních obhájců. Jestli si rodina nebude moci takovou službu dovolit, přidělí obhájce soud.

Pešek odhaduje, že další stání bude nejdříve za dva týdny. Řízení se pak přesune do Edirne, správního střediska oblasti, v níž se měl Čech trestného činu dopustit.

Zatím není ani jasné, jak je případ českého občana závažný. Pokud by totiž vyšetřování prokázalo, že souvisí s organizovanou sítí, bude ho soud posuzovat z naprosto jiného úhlu, řekl Pešek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám