Hlavní obsah

Při železničním neštěstí v Izraeli pět lidí zemřelo a 77 bylo zraněno

Novinky, Novinky, Ha´arec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TEL AVIV

Nejméně pět lidí zahynulo a 77 bylo zraněno při nehodě osobního vlaku, který dnes vykolejil u izraelského města Netanja. Vlak jedoucí z Tel Avivu do přístavu Haifa vykolejil, když na přejezdu narazil do nákladního automobilu. Několik vagónů se převrátilo.

Článek

Vlak narazil do nákladního auta, které uvízlo na kolejích. Vykolejila a převrátila se lokomotiva i se dvěma vagóny. Podle prvních zpráv si nehoda dvanáctivozové vlakové soupravy, v níž jelo na 200 lidí, vyžádala 140 zraněných.

Následky jsou méně tragické, než se čekalo, i když se pod soupravou nacházelo tělo oběti. Vážně zraněn byl jen jeden člověk a středně těžká zranění utrpělo pět lidí.

"Vlak jedoucí z Tel Avivu do Haify narazil na přejezdu do nákladního auta. Následkem nárazu vykolejily tři vagóny. Potýkáme se s velkým množstvím zraněných," uvedl policejní mluvčí.

Lidé prý marně varovali strojvůdce

Čtyři cestující zůstali uvězněni v převrácených vagónech a záchranáři se k nim pokoušeli dostat. Na místě zasahuje dvacet sanitek. Přesto někteří zranění byli ošetřováni pod eukalypty. K přejezdu přijeli také hasiči, neboť panovala obava, že by se mohlo vznítit palivo.

Podle svědka se lidé snažili varovat strojvůdce, aby zastavil, vlak ale narazil do uvízlého auta v plné rychlosti.

Příčina nehoda se šetří. Podle svědků ji zavinil řidič nákladního auta, jenž narazil do pick-upu, který v poslední chvíli zastavil před přejezdem, kde se rozsvítilo červené světlo. Pick-up natlačil na kolej. Jeho řidiči se už vůz nepodařilo nastartovat. Podle policie byly závory stažené, ale spolujezdec z pick-upu tvrdí, že vůz se dostal na koleje, když byly ještě nahoře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám