Hlavní obsah

Klíčový svědek v případu vraždy premiéra Djindjiče byl zastřelen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BĚLEHRAD

Klíčový svědek v procesu s údajnými vrahy bývalého srbského premiéra Zorana Djindjiče byl zastřelen. Informovala o tom srbská policie. Bezvládné tělo Zorana Vukojeviče, zvaného Vuk, bylo dnes objeveno nedaleko Bělehradu.

Článek

Policie uvedla, že horní část Vukojevičova těla byla ohořelá a svědek měl useknuté ruce. Příbuzní však oběť identifikovali podle tetování na noze. Vukojević byl členem takzvaného zemunského gangu spolu s Dejanem Milenkovičem, který čelí obvinění z atentátu na premiéra.

Motivy zavraždění Djindjiče dosud nejsou příliš jasné. Podle první verze se srbský premiér stal obětí rozsáhlého spiknutí, které směřovalo ke svržení jeho vlády. Podle druhé verze zaplatil svým životem za to, že v roce 2001 vydal do Haagu Slobodana Miloševiče. Podle třetí verze byl Djindjić zavražděn proto, že nadržoval jednomu mafiánskému gangu na úkor takzvaného zemunského klanu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám