Hlavní obsah

Washingstonský sniper byl podruhé uznán vinným

CNN, BBC, Novinky, Newsday.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

V dalším procesu byl ostřelovač z Washingtonu John Allen Muhammad uznán vinným z dalších šesti vražd v Marylandu. Podle žalobce plánoval v roce 2002 se svým nezletilým nevlastním synem Lee Boydem Malvem střelbu na lidi. Během tří týdnů jejich řádění v jiném státe Washington zahynulo deset nevinných osob.

Článek

Sám se považuje za nevinnou oběť vykonstruovaného procesu. Podle něj se stal obětí spiknutí tajných služeb, jehož cílem bylo zločiny hodit na jeho a Malvovu hlavu, nebyl však nikdy schopen pro to dát jediný důvod.

Muhammad už byl odsouzen a tráví čas v cele smrti. V roce 2003 jej porota uznala vinným z jiných vražd a jejich osnování.

I v novém případě rozhodly jasné důkazy. Na místě střelby byl viděn jeho Chevrolet Caprice upravený pro střelbu a forenzní experti našli stopy jeho DNA na pušce bushmaster, z níž byly oběti zastřeleny.

Reklama

Související témata:

Související články

Starší ostřelovač z Washingtonu u soudu

John Allen Muhammad (42), starší z ostřelovačů z Washingtonu, se v pondělí dostavil k soudu, kde se má zpovídat ze série vražd spáchaných s mladším komplicem....

Výběr článků

Načítám