Hlavní obsah

Blairovi si koupili sídlo s kostlivcem ve sklepě

Právo, rm
LONDÝN

Britský premiér Tony Blair s manželkou Cherie se opožděně dozvěděli, proč se jim nedařilo pronajmout londýnský dům, který si koupili "na důchod". Pár, nyní bydlící ve vládním Downing Street číslo 10, musel kvůli nezájmu snížit požadované nájemné na polovinu.

Článek

Vyšlo totiž najevo, že v pětipatrové luxusní rezidenci na Connaughtském náměstí, kterou si pořídili v roce 2004, předchozí majitel našel ve sklepě mrtvého bezdomovce. S pomocí spojených hypotečních úvěrů zaplatili Blairovi za dům 3,65 miliónu liber (153 mil. Kč) a libovali si, že jej tržně pronajmou za čtyři tisíce liber týdně, a tak postupně nemovitost splatí.

Informace o mrtvole ale byla mezi realitními agenty známá a do domu se nikdo nechtěl stěhovat. Vše prozradil médiím konzervativní exministr, lord St. John z Fawnsley, který měl kdysi sám o dům zájem.

Na zesnulého prý narazil při prohlídce v doprovodu předchozího majitele. Ten se zhroutil a ctihodný lord o události načas taktně pomlčel. Zpráva o mrtvole v domě může být velmi nepříjemná zejména pro Cherie, která je stoupencem alternativních medicín a velkou pozornost věnuje odhalování geopatogenních zón a jiných negativních vlivů v místě bydlení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám