Hlavní obsah

Německý mladík v noci na ulici pobodal 27 lidí

BERLÍN

Zřejmě 27 lidí pobodal v Berlíně mladý muž, který v noci na sobotu zaútočil na dav odcházející ze slavnostního otevření centrálního Hlavního nádraží. Šest zraněných je vážném stavu. Jedna osoba je v přímém ohrožení života.

Článek

"Šílený muž běžel ulicí a bez výběru bodal lidi," řekl policista, který zasahoval na místě útoku. Útočníka se policii podařilo zadržet a identifikovat jako šestnáctiletého mladíka z Neuköllnu, okrajové čtvrti na jihu Berlína, jehož obyvatele z velké části tvoří imigranti. Sám pachatel však není z přistěhovalecké rodiny, ale ryze německé, a má již policejní záznamy za jinou trestnou činnost.

Žádné údaje o motivu jeho útoku dosud nebyly zveřejněny, pachatel je nadále vyslýchán a policie vychází z předpokladu, že šlo o náhlé pominutí mysli. Zatím se ani neví, jestli byl pachatel pod vlivem drog nebo alkoholu.

Policie zaregistrovala 27 pobodaných. Počet napadených už by se neměl zvětšovat. Mezi napadenými zatím naštěstí nejsou žádné děti, uvedl policejní mluvčí Bernhard Schodrowski. Policie ohlásila na odpoledne tiskovou konferenci k tomuto případu.

Psychopat bodal všechny bez rozdílu

Slavnostního večera s osvětlením a ohňostrojem, konaného pro širokou veřejnost následně po předcházejícím oficiálním otevření nádraží za účasti politiků, se u supermoderní konstrukce ze skla a oceli v noci na dnešek zúčastnilo až půl miliónu lidí. Když se rozcházeli domů, rozběhl se v Luisině ulici v prostoru za Říšským sněmem proti proudícím lidem mladík a postupně bodal každého, na koho dosáhl. "Nastala panika, v ulici vypuklo peklo," charakterizoval situaci policejní mluvčí.

Na místo se postupně sjelo 11 záchranek a pořádek zajišťovalo na 100 policistů. Řada pobodaných došla do nemocnic na ošetření sama, proto se policie pouze postupně dozvídala počet zraněných.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám