Hlavní obsah

V Beninu uhořelo 35 lidí, čerpali benzín z cisterny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

COTONOU

Nejméně 35 lidí zahynulo ve středu večer při výbuchu cisterny s benzínem v africkém Beninu. Dalších osmdesát lidí bylo zraněno. za tragédii mohou lidé, kteří se z cisterny snažili odčerpat pohonné hmoty.

Článek

"Strávili jsme celou noc vytahováním popálených mrtvol. Naši pracovníci napočítali 23 obětí," uvedl představitel nemocnice ve městě Proga u hranic s Burkinou Fasso asi 500 kilometrů od hlavního města Beninu Cotonou. Podle něj dalších dvanáct lidí podlehlo svým zraněním. "Mnozí z přeživších jsou ve vážném stavu, utrpěli popáleniny až na 80 procentech těla," uvedl představitel nemocnice. Obává se, že počet mrtvých ještě naroste. 

"Jsme zahlcení. Bude to ještě horší a počet mrtvých bude stoupat. Je tady víc než 15 lidí, kteří nemají žádnou naději," řekl agentuře Reuters doktor Florent Priili z nemocnice ve městě Tanguieta a dodal: "Využijeme všechny zdroje, které máme, ale tohle je mimořádná situace a nebude to stačit. Nemáme dost kapaček a jsme vyčerpaní."

Tragédii zavinili místní vesničané, kteří se snažili odčerpat benzín z cisterny, která měla poruchu a zůstala odstavená u silnice. Podle jiných zpráv se však cisterna sjela do strže, kde se převrátila a místní obyvatelé se snažili odčerpat unikající palivo. Benzín, který se dostal do styku s horkým motorem, explodoval.

Šestimiliónový Benin na březích Guinejského zálivu je chudý a podobně jako Nigérie se potýká s nedostatkem paliv. V Nigérii vesničané kolikrát navrtávají ropovody, což má za následkem podobné tragédie. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám