Hlavní obsah

Slovinský náklaďák narazil v Rakousku do českého autobusu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SALCBURK

Nákladní vozidlo ze Slovinska zavadilo v noci na sobotu na dálnici v Rakousku o český turistický autobus. Ze čtyřiceti cestujících v autobuse dva utrpěli lehká zranění.

Článek

Nehoda se stala asi 40 kilometrů jižně od Salcburku. Krátce před kolizí se šestačtyřicetiletému řidiči českého autobusu nezdál zvuk motoru a kolem půl třetí ráno s vozidlem zastavil v odstavném pruhu. Když chtěl druhý řidič postavit na silnici výstražný trojúhelník, nestihlo se už blížící se slovinské nákladní auto vyhnout a o odstavený autobus zavadilo.

Agentura APA uvedla, že v českém autobusu byli převážně mladí lidé. Lehce zraněn jeden dospělý a osmileté dítě, které bylo převezeno na ošetření do nemocnice.

"Lidé seděli po nehodě v šoku u silnice," informoval jeden z policistů. Hasiči pak převezli promoklé turisty do jednoho hostince v nedalekém Werfenu. Lidé tu počkali na náhradní spoj a odpoledne pokračovali na cestě do Itálie.

Policie provedla u řidičů obou vozidel zkoušku na přítomnost alkoholu, která však byla negativní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám