Hlavní obsah

V Afghánistánu byl zadržen velitel Tálibánu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KÁBUL

Mulla Dadulláh, jeden z nejvyšších vojenských velitelů svrženého afghánského hnutí Taliban, byl pravděpodobně zadržen tento týden v Afghánistánu v oblasti jižního Kandaháru.

Článek

Dadulláh byl jedním z desetičlenného vedení Tálibánu předtím, než na Afghánistán, kde Tálibán vládl, zaútočily v roce 2001 Spojené státy.

Tálibán zatčení popřel. "Mluvil jsem s mullou Dadulláhem před třemi minutami," řekl mluvčí Muhammad Haníf.  Úřady v Afghánistánu potvrdily, že někdo z této organizace zadržen byl, jméno ale nepotvrdily.  "Při vojenské operaci byli zajati tři významní velitelé Tálibánu. Nemohu ale potvrdit, že mulla Dadulláh byl jedním z nich," řekl mluvčí afghánského prezidenta Karím Rahímí.

Podle zmíněných zdrojů, které cituje agentura Reuters, byl jednonohý velitel oddílů Tálibánu zajat příslušníky mezinárodních sil. Agentura AFP s odkazem na generála afghánské armády napsala, že Dadulláha zadržely afghánské bezpečnostní síly.

"Při střetech v okrese Panvaji jsme zatkli těžce zraněného jednonohého muže, který byl v kómatu," sdělil generál afghánské armády Rehmatulláh Raufí. "Snažíme se zjistit, zda jde o Dadulláha. Podle fyzických rysů se zdá, že by to mohl být on, ale ještě si nejsme jistí," dodal.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám