Hlavní obsah

Sedmdesátiletý muž se stal nejstarším pokořitelem Everestu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TOKIO

Sedmdesátiletý Japonec Takao Arajama se ve středu stal údajně nejstarším člověkem, který pokořil nejvyšší horu světa Mount Everest. Japonec na 8848 metrů vysokou horu vylezl v den, kdy byl o pouhé tři dny starší, než dosavadní držitel tohoto "rekordu". Sdělila to japonská agentura Kjódó, která citovala průvodcovskou firmu Adventure Guides.

Článek

Arajama, kterému je 70 let, deset měsíců a 13 dní, překonal dosavadního držitele rekordu, japonského lyžařského instruktora Joičiró Miuru, který dospěl na vrchol Everestu ve věku 70 let, sedmi měsíců a deseti dnů 22. května 2003.

Arajama vystoupal podle Kjódó na štít v rámci pětičlenného týmu sedm hodin ráno středoevropského času.

Zástupci Guinnessovy knihy rekordů ale tuto zprávu zatím nepotvrdili. "Žádnou zprávu o tomto rekordu jsme nedostali. Pokud je (Arajama) starší, s potěšením nový rekord oznámíme. Budeme k tomu potřebovat jeho rodný list, fotografie, prohlášení svědků a deník z výstupu," uvedla mluvčí Guinnessovy knihy rekordů Kate Whiteová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám