Hlavní obsah

Dvanáctiletá Skotka bude nejmladší britskou matkou

LONDÝN

Dvanáctiletá Skotka se za několik týdnů stane nejmladší britskou matkou. V sobotu to uvedl deník The Sun s tím, že otcem je patnáctiletý mladík, který za loňský sex s nezletiletou čelí obvinění ze znásilnění.

Článek

Dívka otěhotněla loni, kdy jí bylo 11 let, při svém prvním pohlavním styku. Byla pod vlivem alkoholu. Dnes uvádí, že se sexem souhlasila. Vzhledem k jejímu věku je však mladík stejně stíhán. Před soudním tribunálem stane 10. července.

"Nemyslela jsem, že otěhotním, protože to bylo poprvé, ale myšlenka, že budu maminkou, mě skutečně vzrušuje," uvedla dívka pro list The Sun. Se svým milencem se údajně chce stýkat, pokud bude chtít vidět jejich dítě. Podle lékařů to má být syn.

V Británii je míra těhotenství u nezletilých dívek ve věku 15 až 17 let nejvyšší ze všech západních zemí, a to například dvakrát vyšší než v Německu, třikrát vyšší než ve Francii a šestkrát vyšší než v Nizozemsku.

Británie však neuvítá v brzké době pouze svou dosud nejmladší matku. Připravuje se také na to, že se bude muset postarat o dosud nejstarší ostrovní rodičku. Bude jí třiašedesátiletá Britka, která je nyní v sedmém měsíci těhotenství. Žena podle listu The Sun podstoupila loni v Itálii umělé oplodnění u známého odborníka Severina Antinoriho.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám