Hlavní obsah

Český novinář se pokusil o odposlech slovenského premiéra

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Ochranka slovenského premiéra zabránila v odposlechu Mikuláše Dzurindy přímo na zasedání vlády. Ve středu před pravidelným zasedáním vlády našli členové ochranky mobilní telefon připevněný lepící páskou k spodní části premiérova stolu.

Článek

"Mobil byl nabitý a zapojený. Při určité technické úpravě se dal aktivovat a využít k odposlechu místnosti," uvedl pro deník SME ředitel ochranky Ján Packa. Policie vypátrala, že majitelem mobilu je český novinář vydavatelství Plus 7 dní Václav Nekvapil. Ten se policii přiznal, že mobil v místnosti umístil v čase nedělního dne otevřených dveří na úřadu vlády.

"Tvrdil, že chtěl vyzkoušet bezpečnostní opatření," dodal Packa. Šéf ochranky o tom pochybuje, protože k tomu by stačil nefunkční mobil. Novináři hrozí dva roky vězení a vyhoštění ze Slovenska.

Mluvčí slovenského premiéra Martin Maruška označil chování novináře za neetické. Společnost Plus 7 dní zatím situaci nekomentovala.

Reklama

Výběr článků

Načítám