Hlavní obsah

Tornáda v Texasu zabíjela lidi

Novinky, Novinky, National News

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WESTMINSTER

V noci na středu se přes sever Texasu přehnala tornáda. V malém městečku Westminster vzdáleném asi 75 kilometrů severovýchodně od Dallasu zabila tři lidi a deset dalších zranila. Zničila tam také šest domů.

Článek

Tornádo zabilo starší pár, jejichž dům se zřítil. Třetí obětí bouře je teenager, uvedl mluvčí okresu Collin Lee Hornsby. Místy bouře také strhala dráty elektrického vedení.

"Znělo to jako skutečná bouře, která zešílela," uvedla Cathy Dotsonová, která si lehla na podlahu se svými dvěma vnuky. "Mohla jsem cítil, jak se můj dům hýbe. Když jsem se podívala z okna, všude jsem viděla jen šedivo," dodala.

Jiná svědkyně Jeri Tishmacková, která v době bouře hovořila telefonicky s rodiči žijícími ve Westminsteru, uvedla: "Znělo to hrozně. Vše, co jsem slyšela, byl jen vysoký kvílivý tón."

Tři tornáda se přehnala i přes severovýchod Oklahomy. V Arkansasu bouře ohýbala stromy, ničila střechy a ze silnice smetla nákladní automobil společnosti FedEx.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám