Hlavní obsah

Čech i s vnučkou zemřeli na rakouské dálnici

VÍDEŇ

Tragicky skončil výlet do Rakouska pro 59letého řidiče a jeho desetiletou vnučku, kteří v neděli nad ránem zemřeli po autohavárii na Západní dálnici A1 poblíž St. Georgenu v Horních Rakousích. Další, patnáctiletá vnučka, byla z místa nehody převezena s blíže nespecifikovanými zraněními do nemocnice ve Vöcklabrucku.

Článek

Příčinou nehody na dálnici A1 ve směru na Salcburk byla podle rakouských vyšetřovatelů pravděpodobně chyba českého motoristy, který ve snaze o předjetí zachytil o vnitřní svodidla, dostal smyk a narazil přímo do protihlukové stěny. Řidič a mladší z obou jeho vnuček byli odstředivou silou vymrštěni z vozu a zraněním na místě podlehli, napsala agentura APA. Starší dívka pobývá v nemocnici.

V péči rakouských lékařů skončil i nejméně jeden český horolezec, který se zřítil při výstupu v dolnorakouském okresu Neunkirchen. Dva z horolezců slaňovali v sobotu v podvečer na Kobenwandu v Dolních Rakousích, když jednomu z nich praskl závěs a nešťastník spadl do osmimetrové hloubky. Jeho přítelkyně mu poskytla první ošetření a vyrozuměla záchrannou službu, která zraněného dopravila do lékařského zařízení v Neunkirchenu.

Pohotovost měli dnes nad ránem také v Korutanech, v oblasti nejvyšší hory Grossglockneru, kde se na Pallaviciniho žlabu zřítil další horolezec, podle místních orgánů rovněž český občan. S těžkými zraněními byl převezen do nemocnice v Lienzu, příčiny nehody se vyšetřují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám