Hlavní obsah

Pátrací tým zachytil signál z černé skříňky airbusu

Novinky, Novinky, RIA-Novosti
SOČI

Odborníci z firmy Airbus zachytili ve čtvrtek v Černém moři radiové signály, které by mohly být vysílány z černých skříněk arménského Airbusu A-320, jenž se ve středu zřítil u Soči.

Článek

"Signál jsme zachytili hned po zahájení pátrání, ale je velmi slabý," uvedl mluvčí ruského ministerstva pro mimořádné události. Francouzští odborníci používají pro vyhledání černých skříněk speciální zařízení. Po zachycení se snaží lokalizovat místo, odkud signál přichází.

Trup stroje leží v hloubce 600 metrů. [celá zpráva] Zahraniční odborníci, kteří  na místo dorazili ve čtvrtek a hned ráno začali pátrat, spolupracují se dvěma záchrannými týmy ministerstva, které se také snaží najít skříňky. Na dně moře se již podařilo najít trosky, v nichž by mohly být.

Odškodné pro každou rodinu, která ztratila své příbuzné při havárii letadla, bude činit v přepočtu 450 000 korun. V arménské televizi to řekl ve čtvrtek šéf letecké společnosti Armavia Michail Bagdasarov. Podle něj bude odškodné vyplaceno až ve chvíli, kdy skončí vyšetřování, které povedou nezávislí experti na pojištění. Arménská vláda navíc rodinám vyplatí dalších 75 000 korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám