Hlavní obsah

V Německu soudí ženu za zabití osmi novorozenců

FRANKFURT NAD ODROU

Ve Frankfurtu nad Odrou začal soud se čtyřicetiletou ženou, která zabila svých devět novorozených dětí. Hrozí jí trest ve výši patnácti let vězení. Pozůstatky dětí byly objeveny před devíti měsíci v obci Brieskow-Finkenheerd u polských hranic. Obviněná je ve vazbě od července. Tvrdí, že si na většinu případů nepamatuje, protože rodila doma silně opilá.

Článek

Policie loni nalezla celkem devět mrtvolek dětí, ale vražda devátého novorozence, kterou žena měla spáchat v roce 1988, je již promlčena. Nezaměstnaná žena je obžalována, že nechala v letech 1992 až 1998 zemřít osm svých dětí hned po narození. Žaloba ji viní, že dětem v prvních hodinách po narození neposkytla žádnou pomoc, jen je zabalila a počkala, až zemřou. Pak je pohřbila do květináčů na balkoně. Později mrtvolky převezla ke svým rodičům. Ostatky skryté v květináčích, vědrech a starém akváriu objevil náhodně soused, který dával do pořádku garáž u jejích rodičů.

Analýzy DNA prokázaly, že devět mrtvých novorozenců skutečně patřilo obžalované a jejímu manželovi, který tvrdí, že si ničeho nevšiml, a před soudem vystupuje jako svědek. Manželé se mezitím rozvedli. Mají spolu další tři děti, které jsou již dospělé. Kromě toho žena v roce 2004 přivedla na svět s jiným mužem další dítě.

Žena se brání tím, že si kromě prvních dvou případů na nic nevzpomíná, protože rodila sama doma. Stres se prý snažila potlačit pomocí alkoholu.

Vynesení rozsudku se čeká 30. května.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám