Hlavní obsah

Klaus hovořil s guvernérem Schwarzeneggerem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SACRAMENTO

Český prezident Václav Klaus si v pondělí večer SELČ promluvil s kalifornským guvernérem Arnoldem Schwarzeneggerem. Oba politici se setkali v Sacramentu. Klaus si setkání s legendou akčních filmů pochvaloval. Jak Klaus, tak i Schwarzenegger se netají svými pravicovými názory.

Článek

Schwarzenegger přivítal Klause ve Stanfordově vile sloužící kalifornským guvernérům jako místo pro slavnostní přijetí návštěv na nejvyšší úrovni. Budova se stopadesátiletou historií je ukázkovým příkladem nádhery a elegance viktoriánské Kalifornie. Spolu s rozsáhlým parkem je v době, kdy se v ní nekonají oficiální události, běžně přístupná veřejnosti.

Schwarzenegger podle Klause přislíbil, že při své příští cestě do Evropy zařadí do svého programu i návštěvu České republiky.

Na obědě pořádaném severokalifornským Světovým obchodním střediskem a dalšími organizacemi pro sacramentský konzulární sbor prezident představil ČR jako prosperující a demokratickou zemi, která je dobrým partnerem pro spolupráci. Od starostky Sacramenta Heather Fargové také převzal symbolický klíč od města.

Klaus přicestoval do USA na pětidenní návštěvu již v neděli. Prezident po návratu do Los Angeles zahájí v Casting Café na třídě Santa Monica v Západním Hollywoodu výstavu The Kodets, na níž se představí fotografie plastik sochaře Emanuela Kodeta a olejomaleb jeho vnuka Kristiana Kodeta.

Ve středu a ve čtvrtek Klaus pokračuje vystoupeními před studenty a odbornou veřejností v Chicagu, kde se rovněž setká s guvernérem státu Illinois Rodem Blagojevichem a starostou města Richardem Daleyem.

Reklama

Výběr článků

Načítám