Hlavní obsah

Tlupa šimpanzů zabila řidiče a zranila turisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FREETOWN

Tlupa šimpanzů napadla v neděli v přírodním parku v Sieře Leone místního řidiče a zabila ho. Zároveň zranila dva návštěvníky z USA a jednoho z Kanady. O neobvyklém případu informovala policie západoafrického státu.

Článek

"Řidič byl zabit na místě," sdělil policejní seržant John Kamara. Tři další oběti lidoopího útoku, dva Američané a jeden Kanaďan, přežily s těžkými zraněními, dodal. Šimpanzi zaútočili v rezervaci Tacugama nedaleko hlavního města.

Zatím se nepodařilo zjistit, proč šimpanzi zabíjeli. Podle policejního sdělení se velká skupina šimpanzů najednou vrhla na turisty v rezervaci a kousala a trhala jejich oblečení. Příslušníci polovojenské policie a pralesní strážci prohledávají hustý prales ve snaze dopadnout opice, které měly útok na svědomí.

Zabitý řidič byl zaměstnancem rezervace. Zranění jsou pracovníci stavební firmy v Sieře Leone.

Policie chce skupinu opů najít, aby jí mohla zabránit v dalších útocích na místní vesničany či motoristy, kteří používají nedalekou silnici spojující Regent a Hasting.

Šimpanzí rezervace Tacugama fungje od roku 1995 jako útočiště pro osiřelé nebo opuštěné šimpanze. Poskytuje domov asi 70 lidoopům, kteří obývají polodivoké prostředí. Mají přístup do ohrazených prostorů deštného pralesa i do velkých kabin, kde tráví noc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám