Hlavní obsah

Italská policie rozbila gang pedofilů

– ŘÍM

V Římě skončilo za mřížemi 18 osob podezřelých z napojení na pedofilní síť. Stejný počet podezřelých zatím italská policie vyšetřuje na svobodě.

Článek

Zatčením dvanácti Italů a šesti osob s rumunským občanstvím vyvrcholilo vyšetřování, k němuž dal zhruba před rokem podnět odbor sociálních záležitostí římské radnice.

Jeho pracovníci při prověřování situace v jednom rómském táboře na okraji Říma zaznamenali nepřiměřený pohyb dospělých osob doprovázejících rumunské děti a případ předali policii.

Všichni zadržení jsou podezřelí ze sexuálního zneužívání mladistvých a z jejich nucení k prostituci. Z vyšetřování zatím vyplynulo, že k sexuálním praktikám bylo přinuceno nejméně 200 dětí ve věku od osmi do 16 let.

V souvislosti s tímto případem italská policie nezasahovala jenom v hlavním městě, ale i v Neapoli a v Pescaře na jihu země a v Pordenone a v Aostě na severu.

Reklama

Související témata:

Související články

Vedoucí přijal trest za zneužívání dětí

Spokojenost s podmíněným trestem byla patrná ve tváři 32letého vedoucího Martina Štěpánka z Křenovic na Vyškovsku, kterého ve čtvrtek potrestal Okresní soud...

Výběr článků

Načítám