Hlavní obsah

Největší zaoceánská loď se vydá na první cestu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HAMBURK

Do hamburského doku připlula v pondělí za složitého manévrování největší zaoceánská výletní loď světa "Freedom of the Seas". Plavidlo je svou tonáží o zhruba šest procent větší než dosud největší osobní loď Queen Mary 2.

Článek

"Freedom of the Seas" postavili ve Finsku. Do Hamburku loď přijela na poslední přípravy před první zaoceánskou plavbou. Vypluje na ni za týden. Pětadvacátého se vydá na cestu do New Yorku.

V létě začne "Freedom of the Sea" pravidelné týdenní plavby po Karibském moři. Jejím domovským přístavem bude Florida a provozovat ji bude společnost výletních plaveb Royal Caribbean.

Loď je vysoká 72 metrů a dlouhá 333 metrů, tedy o šest metrů kratší než Queen Mary 2. Proti dosavadní královně oceánů je však o 15 metrů širší. Hamburčané pokládají Queen Mary 2 za hezčí a elegantnější loď než nové plavidlo.

V loděnici Blohm + Voss dostane "Freedom of the Seas" nový bílý nátěr a podnikne dvě zkušební plavby. Poté se s ní Hamburk v pondělí rozloučí lidovou slavností se zábavným programem a ohňostrojem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám