Hlavní obsah

Mafiánský boss skončil na přísně střežené samotce

DPA, vpl
ŘÍM

Mafiánského bosse Bernarda Provenzana (73), kterého zatkla minulé úterý po 43 letech skrývání italská policie poblíž sicilského Corleone, převezla speciální policejní jednotka do přísně střeženého vězení ve městě Tirni ve střední Itálii, kde ho umístili na samotku.

Článek

Jak dále uvedl list La Republicca, celu střeží 24 hodin denně kamery a hlídají ji i posílené stráže. Nejmenovaný zdroj uvedl, že Provenzano, jemuž už dříve soudy vyměřily v nepřítomnosti šestkrát doživotí, během všech výslechů mlčel.

Poslední vzkaz, který Provenzano dostal, byl lístek od jeho mladšího syna Franceska Paola. Ten se právě vrátil na Sicílii z Německa, kde učí na univerzitě italštinu. "Milý otče, chtěl bych ti sdělit, že jsem přijel, abych prožil Velikonoce s rodinou. Daří se mi dobře a vím, že stejné platí i o tobě. Ať tě Bůh ochraňuje. Tvůj syn Francesco Paolo," zněl vzkaz.

Naopak poslední pizzini - lístek se zašifrovaným vzkazem, napsal Provenzano, který žil sám, své manželce Saverii Benedettě. "Můj nejdražší poklade, obdržel jsme tvůj dopis a jsem šťastný, že se ti vede dobře." Tento text byl vyražen na pásce elektrického psacího stroje.

Policie našla při zatčení v Provenzanově domě celkem deset pizzini. V několika z nich ho prosili mafiáni na nižším stupně hierarchie o radu, především ohledně obchodů a toho, jak naložit se zisky většinou z vydírání a z nikdy neuskutečněných, ale od státu či fondů Evropské unie zaplacených stavebních prací.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám