Hlavní obsah

Izraelská armáda usmrtila osmiletou Palestinku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

GAZA

Osmiletá palestinská dívka zemřela, neboť se stala obětí ostřelování Gazy izraelskou armádou. Dvanáct dalších osob vyvázlo se zraněním, mezi nimi bylo i pět dětí. Informovala o tom agentura AP.

Článek

Stav dvou zraněných by měl být vážný. Většinou se jedná o příbuzné zabité dívky, kteří byli v domě, když ho zasáhl izraelský dělostřelecký granát.

Mluvčí izraelské armády potvrdila, že dělostřelectvo ostřelovalo oblast kolem Bajt Lahíja na severu pásma Gazy. "Je nám opravdu líto všech nevinných, kteří byli zraněni, ale tyto oblasti a některé z domů v nich jsou často užívány k odpalování raket na Izrael," řekla mluvčí.

Obvinila zároveň palestinské radikály, že používají civilisty jako "živé štíty" a odpalují rakety na izraelské území z obydlených oblastí.

Izrael zesílil vojenské útoky, včetně náletů a dělostřeleckého bombardování palestinských území, od chvíle, kdy nastoupila k moci nová palestinská vláda vytvořená radikálním hnutím Hamás. To zvítězilo v lednových parlamentních volbách, když porazilo umírněné hnutí Fatah předsedy palestinské samosprávy Mahmúda Abbáse.

Od začátku palestinského povstání v září 2000 bylo zabito více než 5000 lidí, většinou Palestinců, uvádí ve své bilanci agentura AFP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám