Hlavní obsah

Berlusconi urazil vulgárním výrazem voliče opozice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘÍM

Italský premiér Silvio Berlusconi urazil lidi, kteří odevzdají o víkendových volbách hlasy opozici. Označil je za "coglioni", což je vulgární výraz pro varlata. Premiér slova použil při projevu před skupinou drobných obchodníků.

Článek

"Mám příliš vysoké mínění o inteligenci Italů, než abych je pokládal za takové 'coglioni', kteří by hlasovali proti svým vlastním zájmům," prohlásil Berlusconi. "Omluvte mou drsnou, leč výstižnou mluvu," dodal.

Vůdce opozice Romano Prodi premiérovo vyjadřování odsoudil jako "neotesané, vulgární a hrubé". Opoziční koalice Jednota ve svém prohlášení uvedla, že Berlusconi svým jazykem uráží všechny Italy. Berlusconi se prokázal jako neotesaný a vulgární muž," napsala koalice levého středu. Podle levice premiér strhl svou masku a ukázal svou pravou povahu člověka, který "využívá média jako gangster, jenž nemá respekt před demokracií, institucemi a Italy".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám