Hlavní obsah

Výbuch zlikvidoval francouzskou chemickou školu

PAŘÍŽ

Výbuch neznámého původu krátce před polednem poničil budovu vysoké školy chemické ve východofrancouzských Mylhúzách. Exploze si vyžádala nejméně jednu oběť, další osoby byl zraněny, jedna vážně. Obětí pod troskami však může být mnohem více. Odpoledne bylo dvacet lidí nezvěstných. Na místě vypukl požár.

Článek

Jednu oběť potvrdila starostka Mylhúz Jean-Marie Bockel. Zasahující hasiči původně informovali o jen jedné těžce zraněné  ženě.

Podle prvních zpráv francouzské televize TF1 budova zcela vyletěla do povětří a vypukl požár. Výbuch bylo slyšet v celém městě. Lidé si prý mysleli, že jde o zemětřesení. Místo je zahaleno těžkým černým kouřem. "Celý dům se pohnul," řekla televiznímu reportérovi jedna žena. "Mysleli jsme si, že je to zemětřesení," uvedl místní obyvatel Jean-Pierre Langer pro TF1. "Skutečně se to třáslo," dodal

Výbuch se ozval z přízemí třípatrové budovy krátce před půl jednou odpoledne, z místa, kde se nacházejí školní laboratoře. Bezpečnostní úřady zablokovaly přístup do celé čtvrti a vyklidily ji.

V době výbuchu bylo údajně ve škole mnoho studentů. Hasič, který odpovídal na dotazy TF1, nebyl schopen upřesnit počet obětí na životech nebo zraněných. Pátrání v troskách stále pokračuje. Učitelé informují záchranáře, kde se kteří studenti měli nacházet.

Zatím není jasné, co bylo příčinou obrovského výbuchu. Chemicko-technologický institut je součástí obejktu pro studenty v centru města. Studuje v něm na 8 tisíc studentů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám