Hlavní obsah

V Chile se do propasti zřítil mikrobus s americkými turisty

SANTIAGO DE CHILE

Dvanáct amerických turistů ve středu zahynulo při havárii turistického mikrobusu na severu Chile, který se zřítil do kaňonu. Jejich smrt potvrdilo americké velvyslanectví. Havárii přežili dva Američané a dva Chilané.

Článek

Mikrobus havaroval asi 40 kilometrů severně od chilského města Arica na silnici vedoucí přes Andy do bolivijského La Paz. Američtí turisté se vraceli z výletu do rezervace Lauca u hranic s Bolívií a Peru. Řidič nezvládl řízení a sjel ze silnice. Mikrobus se zřítil se do stometrové propasti.

Mluvčí městského úřadu v Arice sdělil, že 11 amerických turistů zemřelo na místě a dvanáctý podlehl zraněním po převozu do nemocnice. Tam jsou hospitalizováni ještě další dva Američané, kteří jsou v kritickém stavu. Zraněni byli také chilský řidič a průvodce, řekl mluvčí Juan Pablo Poli. Silnici, na níž se nehoda stala, označil Poli za "velmi klikatou a  nebezpečnou".

Turisté se spolu s téměř šestnácti sty dalšími plavili na lodi Millenium z chilského Valparaisa do floridského Fort Lauderdale, kam měla dorazit 2. dubna.

Anketa

Přikupujete si na dovolené výlety?
Většinou ano
63,8 %
Jen výjimečně
22,7 %
Ne
13,5 %
Celkem hlasovalo 185 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám