Hlavní obsah

Američan zastřelil chlapce kvůli trávníku

BATAVIA

Charles Martin, majitel puntičkářsky udržovaného trávníku z města Batavia v americkém Ohiu, v neděli zastřelil patnáctiletého chlapce. Podle všeho to udělal proto, že jeho mladý soused bez dovolení vstoupil na jeho udržovaný pozemek. Šestašedesátiletý Martin po činu zavolal na nouzovou linku a klidným hlasem se přiznal: "Právě jsem zastřelil děcko."

Článek

Policie zveřejnila nahrávku jeho telefonního rozhovoru s operátorem. Martin na ní říká, že ho už chlapec i jeho rodiče "štvali pět let". "Dnes jsem prostě vybouchnul," zaznívá z nahrávky.

Larry Mugrage, který právě začal studovat střední školu, dostal zásah z brokovnice do hrudníku. Po převozu do nemocnice ho mohli jen prohlásit za mrtvého.

Pomatený vlastenec

Martin na policii prohlásil, že mu sousedé po právníku neoprávněně šlapali už několikrát. Od pondělka sedí ve vězení. Soudce mu nepřiznal právo na propuštění na kauci a zatím nemá ani obhájce.

Podle místních žil Martin poklidně. Často sedával před svým domem, který se pyšnil nejen úzkostlivě zastřiženým trávníkem a keři, ale i stožárem s americkou vlajkou a vlajkou námořnictva.        

Joanne Ritchieová (46) ze sousedství o Mugragovi řekla, že ho vždycky  považovala za hodného kluka. Za přátelského považovala i Martina.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám