Hlavní obsah

Rakušanka v protisměru volala na protijedoucí auta policii

MNICHOV

Nouzovou linku bavorské policie zalarmovala o víkendu jistá Rakušanka jedoucí po dálnici A8 ze Salcburku do Mnichova. Oznámila, že proti ní směrem na Rosenheim jede stále více automobilistů v protisměru, a vyzvala policii, ať okamžitě zakročí v zájmu obecné bezpečnosti.

Článek

K jejímu překvapení ji ale muži zákona vybídli, aby okamžitě zastavila co nejblíže u krajnice. Z hlášení jiných motoristů už totiž věděli, že je to právě ona, kdo jede po špatné straně dálnice.

Když k řidičce dorazila dálniční hlídka, zjistila, že žena auto odstavila v levém, tedy nejrychlejším pruhu. Policie naštěstí po prvních hlášeních daný úsek dálnice dočasně uzavřela, takže proti ženě už další auta nepřijížděla.

Deset kilometrů v protisměru bez nehody

Ukázalo se, že jednačtyřicetiletá řidička zřejmě nebyla psychicky v pořádku a nedokázala vnímat dění kolem sebe. Do protisměru se na dálnici dostala při výjezdu z odpočívadla, z nějž odjela ve stejném směru, v jakém přijela. Proti ostatním řidičům ujela dobrých deset kilometrů a incident se obešel bez nehody zřejmě jen díky tomu, že provoz byl mezi třetí a čtvrtou hodinou ranní poměrně řídký a správně jedoucí řidiči zachovali při setkání s ní chladnou hlavu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám