Hlavní obsah

Učitelka zadržela chlapce, který postřelil dva spolužáky

Novinky, ČTK, Novinky, Sign On San Diego

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

RENO

Dva spolužáky postřelil v úterý 14letý student střední školy v nevadském Renu před školní kavárnou. Učitelce se však podařilo střelce přesvědčit, aby pistoli ráže 38 odložil. Chlapce pak držela v náručí, dokud nepřijela policie.

Foto: Alex Švamberk, Novinky
Článek

Ve chvíli střelby bylo před kavárnou přes deset studentů a dalších svědků. "Byl to hrdinský čin. Zklidnila velmi nebezpečnou situaci," prohlásil na adresu učitelky poručík renské policie Ron Donnelly. Její jméno ale nesdělil. "Nechtěla žádnou publicitu," vysvětlil její přístup mluvčí školského úřadu. 

Donnelly uvedl, že učitelka byla ve vedlejší místnosti, když zaslechla tři výstřely. "Vyšla do haly, kde (chlapec) stál se pistolí. Vyzvala ho: Odlož pistoli, polož ji na zem," uvedl Donnelly v renském rádiu KKOH. Učitelka pak střelce držela, než dorazila policie.

Střelec James Scott Newman byl zadržen. Je obviněn z pokusu o vraždu. Podle Donnellyho donesl do školy pistoli s úmyslem ji použít. Vystřelil z ní podle všeho na náhodně vybrané dva lidi. Dvojice neměla se střelcem žádné vztahy, ani se s ním nikdy nedostala do sporu. "Zdá se, že se rozhodl zapojit se do školního násilí. Přinesl zbraň do školy a náhodně si vybral za terč tyto dva studenty," poznamenal Donnelly.

Oba zranění byli ošetřeni. Chlapec byl postřelen do ramene a dívku poranil na noze střepina.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám