Hlavní obsah

Slovenský exministr dělal agenta, pomohl chytit vyděrače

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Slovenská policie zadržela za pomoci bývalého ministra hospodářství a předsedy Aliance nového občana (ANO) Pavla Ruska 33letého Róberta M., který žádal od exministra deset miliónů korun. Rusko spolupracoval s policií jako agent. Speciální jednotka v pondělí večer vyděrače chytila přímo při přebírání peněz v hotelu ve městě Stupava na západě Slovenska.

Článek

Vyděrač kontaktoval Ruska koncem února a slíbil, že zastaví všechny aktivity související s jeho diskreditací. Vyhrožoval, že zničí jeho politickou kariéru. "Na zahlazení diskreditačních případů měl spolupracovat také soudce, dva prokurátoři a policejní vyšetřovatel," uvedla mluvčí ANO Magda Krasulová.

Rusko si s vyděračem domluvil schůzku ve zmíněném hotelu a vzal sebou dva milióny korun. Když peníze odevzdal, zasáhla policie a muže zadržela. Jak informoval mluvčí policie Martin Korch vyděrači hrozí trest 15 let vězení

Policie má také informace, že Róbert M. vyhrožoval Ruskovi únosem jeho dětí. Pachatel provozoval v Košicích školu bojových umění a s Ruskem se znali delší dobu. Zda opravdu spolupracoval se soudcem, prokurátory a policejním vyšetřovatelem je zatím předmětem vyšetřování.

Rusko na sebe po loňském odchodu z vládní koalice upozornil především zveřejněním odposlechů některých poslanců, kteří na záznamech nepřímo přiznávali kupování hlasů ve slovenském parlamentě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám