Hlavní obsah

Sníh opět zkomplikoval dopravu v Německu

FRANKFURT

Přívaly sněhu, vichřice a náledí v pátek zkomplikovaly dopravu v Německu, Švýcarsku a v Nizozemsku. Na dálnicích vznikaly zácpy a muselo být zrušeno i mnoho letů.

Článek

Nejméně sto letů zrušilo v pátek ráno mezinárodní letiště ve Frankfurtu nad Mohanem. Polovinu z nich tvořily domácí lety a lety Lufthansy do evropských měst. Nejvíce postižena byla spojení s Paříží.

Obdobně velké potíže mělo amsterodamské letiště Schiphol, místo obvyklých 70 se počet přistání a odletů za hodinu snížil na 20. Uskutečněné lety měly v průměru hodinové zpoždění. Řada letů byla zrušena nebo zpožděna i v Mnichově.

Problémy postihly i České aerolinie, asi o dvě hodiny se už dopoledne zpozdilo několik letů do Amsterdamu, Frankfurtu a Paříže. Polední let do Lucemburku musel být odkloněn do Bruselu.

Zácpy na bavorských dálnicích

Jestliže ve čtvrtek byly náledí a přívaly sněhu příčinou desítek nehod na severu Německa [celá zpráva], v pátek byl postižen jih země, zejména Bavorsko. Chaos panoval na dálnici z Mnichova do Stuttgartu. Dálnici z Mnichova do Řezna zablokoval U Holledau na nákladní automobil.

Kvůli množství sněhu se možná neuskuteční ani sobotní ligové utkání FC Kaiserslauternu se Saarbrückenem, protože stadión zavalil sníh a hrací plocha je ve špatném stavu.

K dopravním nehodám docházelo v centru a na severu Švýcarska, zejména v oblasti Curychu a St. Gallenu, kde bylo zaznamenáno 50 dopravních nehod a hromadná srážka patnácti vozů v jednom z tunelů procházejících městem. Zranění utrpěly čtyři osoby. Narušena je veřejná doprava v Bernu, zejména autobusy nejsou schopny jízdy po uježděném a kluzkém sněhu.

Rakouský meteorologický ústav ve Vídni vydal varování, podle něhož napadne ode dneška přes víkend až půl metru sněhu. O víkendu se dá také čekat vichřice, ve Vídni bude rychlost větru 80 až 100 kilometrů za hodinu, v horských oblastech až 150 kilometrů za hodinu.

Mrznout má o víkendu i v ČR.  [celá zpráva]

Reklama

Související články

Na západě Čech kvůli sněhu uzavřeli silnice

Nárazový vítr zkomplikoval ve čtvrtekjízdu motoristům na západě České republiky. Kromě poryvů větru zhoršuje situaci i sněžení, silničáři tak museli některé...

Výběr článků

Načítám