Hlavní obsah

Izrael proti Palestině zasáhne "železnou pěstí"

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JERUZALÉM

Úřadující izraelský premiér Ehud Olmert ve čtvrtek prohlásil, že Izrael zasáhne "železnou pěstí" proti palestinským radikálům. Olmerta podle všeho k silnému výroku motivoval nárůst násilí, kvůli němuž se premiér dostal před blížícími se volbami pod tlak.

Článek

"Přikázal jsem, aby veškeré izraelské bezpečnostní síly využily zvláštních prostředků při konfrontaci se zárodky teroristických aktivit," prohlásil prozatímní šéf vlády. Řekl, že jeho země zasáhne "železnou pěstí proti jakémukoli pokusu o obnovení teroristických aktivit" a použije "drastických opatření" ve všech citlivých oblastech.

"Nesetkám se s Ismáílem Haníjou (nový palestinský premiér), ale budu pokračovat v boji s jakoukoli teroristickou organizací, které je členem, prohlásil také Olmert. Izrael už v minulosti prohlásil, že se za jistých okolností nebude rozpakovat Haníju zlikvidovat. [celá zpráva]

Odplata následuje odplatu

Ve čtvrtek byl nedaleko Jeruzaléma údajným palestinským útočníkem pobodán Izraelec. Stalo se tak den poté, co při přestřelce na západním břehu Jordánu zemřel židovský osadník a další utrpěl zranění.

Palestinští radikálové řekli, že útok byl pomstou za akci izraelské armády minulý týden. Vyzvali také k odplatě za explozi, při níž přišel ve středu o život jeden z velitelů Islámského džiháhu v pásmu Gazy a ze kterého Palestinci obviňují Izrael. Izraelská armáda ale odmítla, že by byla do výbuchu zapojena.

Vzhledem k množství rasistických a xenofobních příspěvků či ikon některých přispěvovatelů byla diskuze u tohoto článku zrušena. Čtenářům, kteří chtěli svůj názor vyjádřit bez urážek a vulgarit, se omlouváme.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám