Hlavní obsah

Češka dostala od rakouského soudu 12 let vězení

KREMS

Před soudem v městě Kremsu v Dolních Rakousích ve čtvrtek stanula 51letá Češka, která byla spolu se svým 47letým rakouským komplicem obžalována z loupeže a z pokusu o vraždu. Soudkyně jí vyměřila 12letý trest. Rakušan dostal ještě o tři roky víc.

Foto: Novinky

Ilustrační fotografie

Článek

Podle žalobce měl  párek pachatelů loni v říjnu omámit léky 92letého muže v jeho domě, v bezvědomí ho okrást a pak navíc uložit do postele a přikrýt polštáři tak, aby se udusil.

Oba obžalovaní ve čtvrtek v průběhu líčení přiznali krádež, popírali ale, že by měli v úmyslu vraždit. Na dotaz soudkyně připustili, že si byli vědomi toho, že se stařec může udusit. Přiznali také, že všechno předem naplánovali, autorství nápadu ale házeli jeden na druhého.

Podobný postup použili oba pachatelé podle státního zástupce předtím už nejméně jednou. V srpnu loňského roku při návštěvě sedláka, u něhož muž před lety pracoval, rovněž hostitele omámili a okradli.

V případu, za který jsou Češka a Rakušan souzeni je vyrušil synovec oběti. Ženu se mu podařilo zadržet a přivolaná policie později chytila i jejího spolupachatele. Omámeného starce, který už byl v kómatu, se pak lékařům v nemocnici podařilo zachránit.

Podle rakouských zákonů obžalovaným hrozilo deseti až dvacet let vězení, případně i doživotní trest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám