Hlavní obsah

V USA se během hurikánu zřejmě prováděly eutanázie

Právo, CNN, roš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW ORLEANS

V chaotických dnech po hurikánu Katrina loni v září provedl zdravotnický personál jedné z nemocnic v New Orleansu eutanázii skupině těžce nemocných pacientů. Vyplývá to se soudních dokumentů, k nimž získala přístup veřejnoprávní rozhlasová stanice NPR.

Článek

"Vedení jim řeklo, že evakuační plán pro sedmé patro je nenechat žádné žijící pacienty a dát jim smrtící dávky," uvedla stanice NPR po seznámení s výpověďmi vyšetřovateli. Sedmé patro nemocnice Memorial Medical Center, kde se měla eutanázie odehrát, měla pronajaté jiná zdravotnická společnost LifeCare Hospitals.

Budova se v té době ocitla bez proudu, bez fungujícího odpadu a pronikali do ní zloději, kteří drancovali zařízení. NPR naznačila, že personál se chtěl pacientů zbavit, aby mohl sám uniknout do bezpečí.

Poprvé usmrcení pacienta přiznal britskému listu The Mail on Sunday nejmenovaný lékař loni v září s tím, že je nechtěl ponechat napospas lupičům. O měsíc později jiný CNN řekl, že o takovém plánu cosi zaslechl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám