Hlavní obsah

Americký vrah Morales už podruhé unikl popravě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ASN QUENTIN

Americký stát Kalifornie odložil na neurčito popravu odsouzeného vraha Michaela Moralese. Vedení věznice San Quentin se dvakrát během 24 hodin nepovedlo najít lékaře, kteří by na výkon trestu dohlédli. Šestačtyřicetiletý Morales dostal trest smrti za vraždu mladé dívky. Zabíjel už v roce 1981.

Článek

Mluvčí věznice Vernell Crittendon sdělil, že Morales přijal zprávu o doložení své popravy s úlevou. "Smál se a děkoval mi," řekl Crittendon.

Matka Moralesovi oběti Terri Witchellová, prohlásila, že odložení popravy vraha její dcery na ní působí jako rána pěstí do žaludku. "Čekali jsme 25 let na to, že zaplatí za svoje zločiny," řekla rozčarovaná Barbara Christianová.

U prvního pokusu zabít Moralese smrtícím koktejlem jedů vstříknutým injkecí do těla měli asistovat dva soudem vybraní lékaři. Moralesovi právníci přesvědčili soudce, že poprava jedem je nehumánní a bolestivá. Dva anesteziologové proto měli odsouzence před popravou uspat.

Popravu sabotovali lékaři

Oba lékaři ale těsně před exekucí z věznice odešli.[celá zpráva] Tvrdili, že to, co se po nich žádá, je neslučitelné s jejich etickými standardy.

Vězení v San Quentinu proto rozhodlo, že Moralese popraví nad ránem smrtící dávkou barbiturátů, jejichž aplikace by nevyžadovala přítomnost obou anesteziologů. Soudce souhlasil s jednou podmínkou: Drogu podá někdo, kdo má k aplikaci nitrožilních injekcí licenci.

Nikdo takový se ale nenašel a poprava proto byla odložena na neurčito.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám