Hlavní obsah

Experti vyzvedli "černou skříňku" z egyptské lodi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KÁHIRA

Ze dna Rudého moře se v úterý podařilo vylovit zařízení, které stejně jako černá skříňka v letadle, zaznamenávalo podrobnosti o plavbě potopené egyptské lodi as-Salám Boccaccio 98. Trajekt se potopil začátkem února při cestě ze Saúdské Arábie do Egypta. Z více než 1400 lidí na palubě přišlo o život 1000 osob.

Článek

Egyptský ministr dopravy Mohammed Mansour řekl, že z hloubky osmi set metrů se černou skříňku podařilo vylovit francouzským a britským expertům, kteří pracují pro Mezinárodní námořní organizaci (IMO).

Podle ministra teď Egypt zařízení pošle do Velké Británie, kde se z něj pokusí vytáhnout a rozluštit data o kritické plavbě.

Vrak lodi se podařilo najít minulý týden [celá zpráva] potom, co Egypt zahájil vyšetřování celé tragédie.

Na tragédii trajektu podle všeho nesl vinu kapitán. Když na lodi vypukl požár v podpalubí, nevrátil se do 30 kilometrů vzdálené Saúdské Arábie, ale pokračoval do 170 kilometrů vzdáleného Egypta. Ve snaze uhasit oheň, nabral do lodi tolik vody, že ji potopil. [celá zpráva].

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám