Hlavní obsah

Slovenské železnice děsí anonymové

BANSKÁ BYSTRICA

Železniční nádraží v Nitře bylo v pátek ráno zavřené. Důvod? Někdo nahásil, že je na něm bomba, která se chystá vybouchnout. Za šest letošních týdnů je to už sedmá hrozba anonyma slovenským dráhám.

Článek

I když se v Nitře hrozba nepotvrdila, vynutila si kontrola stanice zastavení dopravy na dvě hodiny. Lidé se nedostali do práce, škoda zatím není vyčíslená.

"Bohužel je to letos již sedmý případ. Policie zatím odhalila dva pachatele: jedním je jedenáctiletý chlapec z obce Víglaš, druhým šestačtyřicetiletý muž ze Sence, který oznámil bombu začátkem února na hlavním nádraží v Bratislavě," uvedl mluvčí slovenské železniční policie Jozef Buranský. Loni policie dopadla pachatele v pěti případech.

Dnešní přerušení dopravy v Nitře má na svědomí anonym, který oznámil na tísňovou policejní linku bombu na nádraží krátce před sedmou. "Byl to chlapecký, téměř dětský hlas," uvedl nitranský policejní mluvčí Miloš Fábry. Poté, co přivolaní hasiči a policisté prohledali nádraží, mohla být doprava obnovena. Policie na případu pracuje, pachateli hrozí trest až pět let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám