Hlavní obsah

V Hong Kongu muži chybí nejen na Valentýna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HONG KONG

Hong Kongu. Město, kde ženy počtem převyšují muže. Každou pátou kytici prodávanou jako důkaz lásky zamilovaným, si tady koupí sama pro sebe místní úřednice.

Článek

Hongkongští květináři podle místního anglicky psaného deníku říkají, že podle jejich odhadů tvoří 10 až 20 procent lidí kupujících valentýnské pugéty ženy, které si květiny nechávají posílat do svých úřadů.

"Ve většině případů nechtějí, aby u květiny byl i vzkaz, ale když už na tom trvají, nechají si přání většinou podepsat od 'tajného ctitele'", řekl majitel květinářství Gary Wong listu Hong Kong Standard.

"Ženy si objednávají květiny, aby se pochlubily před svými kolegyněmi z práce. Když se v "důležitý" den do práce nechystají, žádné květiny neobjednávají," dodal Wong.

Podvádějícím je přes třicet

Většina žen a dívek, které se rozhodnou samy sebe obdarovat, patří podle deníku mezi starší vedoucí pracovníky. Je jim 30 a více let. V některých případech také "valentýnky" nakupují matky svým dcerám.

Není se co divit, podle statistik je hledání toho pravého pro hongkongské ženy stále složitější. Ještě v roce 1981 připadalo v Hong Kongu na tisíc žen 1087 mužů. Poslední vládní studie ale minulý rok odhalila, že nyní na tisíc žen připadá jenom 929 hongkongských mužů.

Jestli bude tento trend pokračovat, bude podle zprávy v roce 2033 v Hong Kongu o třetinu víc žen než mužů. Poměr by měl být 698:1000 ve prospěch žen.

Nerovnováhu prý způsobuje příval žen ze střední Číny, které se vdávají za starší hongkongské muže a také imigrarční vlny dělnic z Filipín, Indonésie a Thajska.

Reklama

Výběr článků

Načítám