Hlavní obsah

V New Yorku napadlo nejvíc sněhu v historii

NEW YORK

New York zažil v neděli rekordní sněžení, když zde v jednom dni napadlo 68,3 centimetru sněhu. Uvedla to místní meteorologická služba. Předchozí rekord 67 centimetrů byl z prosince 1947. Sníh zavřel i letiště a způsobil zrušení stovek mezinárodních letů.

Článek

Meteorologové upozorňovali na příchod drsné zimy už v sobotu a obyvatelé velkých měst jako New York na to reagovali dlouhými frontami před obchody. Chtěli se zásobit potravinami a dalšími nezbytnými potřebami. Jak dlouho bude nepřízeň počasí ztrpčovat život ve městě se přesně neví.

Husté sněžení provázené často silnými větry postihlo o víkendu celý sever Spojených států. Na některých místech vážně narušilo leteckou, železniční a silniční dopravu. [celá zpráva] Na čtvrt miliónu lidí se ocitlo bez elektřiny.

První letošní blizard nadělal na severu USA velkou paseku. Vánice a přívaly sněhu vyřadily z provozu všechna tři mezinárodní letiště v newyorské oblasti - JFK, LaGuardia a Newark. Sníh se zatím nepodařilo odklidit jenom na letišti LaGuardia, ostatní už fungují.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám