Hlavní obsah

Newyorský starosta propustil zaměstnance kvůli počítačové hře

NEW YORK

Newyorský starosta Michael Bloomberg propustil jednoho zaměstnance radnice, protože zahlédl na obrazovce jeho počítače hru. O případu, který se stal před několika týdny v kanceláři právního odboru radnice, informoval list New York Times.

Článek

Bloomberg přišel pracovníky kanceláře v Albany pozdravit a nechal se s nimi vyfotografovat. Když přišel ke stolu Edwarda Greenwooda, všiml si, že má na počítači karetní hru. Nic mu neřekl, ale vzápětí nařídil svému asistentovi, aby ho propustil.

Když se o případu dozvěděli novináři, starosta své rozhodnutí bránil. "Pracoviště není to správné místo na hraní. Je to místo, kam člověk chodí, aby dělal práci, za kterou je placený," prohlásil.

Devětatřicetiletý Greenwood byl v kanceláři zaměstnán šest let a jeho roční příjem se pohyboval v přepočtu kolem 600 tisíc korun ročně. Novinářům řekl, že pokud karty na počítači hrál, tak to bylo výhradně v době hodinové přestávky na oběd, nebo během kratičkých pauz, když si potřeboval odpočinout.

Muži vadí, že starosta ho neupozornil

"Nebylo to tak, že bych hrál hodiny a hodiny. Měl jsem totiž hodně práce," dodal Greenwood. Ujistil, že si sice starosty váží, na druhou stranu si ale myslí, že ho mohl na prohřešek nejprve upozornit, než ho z práce vyhodil.

"Očekávám od všech městských zaměstnanců, a mezi ně počítám i sebe, že budou tvrdě pracovat. Na tom, udělat si přestávku, není nic špatného, ale během pracovní doby není přípustné mít na pracovišti záležitosti, které tam prostě nepatří," zdůraznil Bloomberg.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám