Hlavní obsah

V Japonsku loni dvakrát vzrostl počet společných sebevražd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TOKIO

V Japonsku loni dvakrát vzrostl počet lidí, kteří se na internetu domluví, že společně spáchají sebevraždu. V těchto paktech smrti loni ukončilo svůj život 91 Japonců, zatímco o rok dříve to podle policie bylo 55 osob a v roce 2003 jen 34.

Článek

Policisté loni zaevidovali 34 sebevražedné pakty, v nichž ukončilo svůj život 54 mužů a 37 žen. Většina obětí měla mezi dvaceti a třiceti lety.

Je však možné, že vlna sebevražedných paktů opadá, protože dvacet z loňských 34 případů bylo zaznamenáno v prvních třech měsících roku. Přispělo k tomu, že provideři začali spolupracovat s policií a v případě podezření, že se lidé domlouvají na společné sebevraždě, informují policii.

Počet sebevražd je v Japonsku jeden z nejvyšších na světě. Pakty oslovují lidi, kteří mají strach zemřít sami. Podíl lidí, kteří spáchali smrt společně, však přestavuje jen zlomek z celkového počtu sebevrahů. V roce 2003 ukončilo život vlastní rukou 34 000 Japonců.

Sebevražda je častým tématem internetových diskusí v Japonsku. Na síti se dá najít i seznam nejvhodnějších míst pro odchod ze světa.

Reklama

Výběr článků

Načítám