Hlavní obsah

Ministr obrany Slovenska má modrou knížku

BRATISLAVA

Slovensko má ministra obrany, který pro zdravotní problémy na vojně nikdy nebyl a má modrou knížku. "Kandidoval jsem na politikou funkci, nikoliv na vojenskou," reagoval na tyto výhrady Martin Fedor (31).

Článek

Premiér Mikuláš Dzurinda tvrdí, že nový ministr obrany je odborník, což dokázal v období, kdy byl náměstkem ministra obrany. "Problematice jsem se věnoval dlouhodobě. Budu se snažit, aby byla armáda obranyschopná a pomáhala také řešit zahraniční konflikty," uvedl nejmladší slovenský ministr po svém uvedení do funkce.

Vážné výhrady vůči jmenování Fedora vyjádřila opoziční Lidová strana HZDS expremiéra Vladimíra Mečiara. "Na tomto důležitém postu by měl být člověk zkušený, který je na vrcholu své politické kariéry. Jmenování Fedora je předvolebním marketingovým tahem Slovenské demokratické a křesťanské unie premiéra Mikuláše Dzurindy ve snaze získat voličské hlasy," uvedla mluvčí Lidové strany HZDS Magdaléna Fajtová.

Slovenský tisk upozornil na to, že Fedor zahájil svou politickou kariéru tím, že v roce 1998 doprovázel Dzurindu na jeho známé cestě kolem Slovenska na kole.

Předchozí slovenský ministr obrany Juraj Liška se z funkce rozhodl odejít [celá zpráva] po největším leteckém neštěstí v historii Slovenska. Při něm v lednu v troskách armádního letounu zemřelo 42 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám