Hlavní obsah

Při dvou nehodách autobusů v Egyptě zahynuli 32 lidé

KÁHIRA

Dvě tragické nehody autobusů v Egyptě si v úterý vyžádaly 32 lidské životy, 54 lidé při nich byli zraněni. Při jedné nehodě zahynulo 18 Egypťanů, při druhé 14 turistů z Hongkongu.

Článek

Osmnáct Egypťanů zahynulo a dalších 24 bylo zraněno, když se autobus, v němž cestovali, srazil s nákladním automobilem v jižním Egyptě.

K nehodě došlo jen pár hodin poté, co přišlo o život čtrnáct hongkongských turistů  při havárii autobusu v Egyptě. Jejich příliš rychle jedoucí autobus se převrátil na jihovýchodě země. Nejméně 30 lidí utrpělo zranění. Šokovaní příbuzní turistů se začali shlukovat před hongkongskou cestovní kanceláří, která zájezd pořádá. V úterý večer z Hong Kongu do Egypta odletí čtyři imigrační úředníci, lékař a sestra, aby postiženým pomohli přímo na místě.

Podle egyptských zdrojů je několik zraněných v kritickém stavu. Nehodu má pravděpodobně na svědomí řidič autobusu, který převážel 44 turistů z rudomořského střediska Hurghada do Luxoru. Příliš velká rychlost vedla ke smrtelné nehodě. Autobus se převrátil přes střechu. 

Podle egyptské tiskové agentury MENA se na místo sjely sanitky, které zraněné odvážely k ošetření do nemocnice v Káhiře.

Špatné silnice a nedodržování povolené rychlosti vedou na egyptských meziměstských dálnicích k vážným nehodám poměrně často. Mezi jejich oběťmi jsou nezřídka i turisté.

K podobné události už tento měsíc v Egyptě došlo podruhé. Desátého ledna zemřelo 6 Australanů, když se jejich autobus převrátil mezi Egyptem a Alexandrií. Šestadvacet lidí se zranilo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám