Hlavní obsah

Policie objevila marihuanový tunel mezi USA a Mexikem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Pod hranicí mezi Spojenými státy a Mexikem byl objeven téměř kilometr dlouhý tunel a v něm dvě tuny marihuany. Oznámily to agentura AP s odvoláním na údaje amerického ministerstva spravedlnosti.

Článek

Šlo o nejdelší a nejdokonaleji vybavený tunel pod hranicí z celkem 21, které byly v této oblasti objeveny za poslední čtyři roky. Profil tunelu umožňoval pohodlný průchod, měl řádné osvětlení a větrání, a také kolejnice pro převážení těžkých nákladů. Pašeráci lidí a drog zřejmě jeho dokonalostí chtěli co nejvíc oddálit objevení tunelu.

Tunel vedl ze skladiště na okraji mexické Tijuany do kalifornské obce Otay Mesa. Americké úřady zatím nevědí, jak dlouho byl v provozu. Mexická policie ho objevila v úterý, američtí policisté našli jeho vyústění na své straně ve středu. Budova, do níž ústil, byl nepoužívaný sklad zapsaný na jméno jisté soukromnice z Long Beach.

Ve středu našli mexické a americké orgány ještě další, nedokončený tunel. Ten byl podstatně primitivnější a menší, byl 90 centimetrů široký, devět metrů dlouhý a vedl jen 60 centimetrů pod úrovní země.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám